شناسه : 2904
نویسنده : سازمان بسیج حق…

مصوب 26/3/1389

 

شماره ابلاغ: 29687 شماره انتشار: 19050

تاريخ ابلاغ: 3/5/1389 تاريخ روزنامه رسمي: 6/5/1389

 

ماده 1ـ بنياد شهيد و امور ايثارگران كه در اين قانون به اختصار بنياد ناميده مي‌شود، موظف است با همكاري نيروهاي مسلح اقدامات لازم را به منظور شناسايي و تشخيص مصدومان شيميايي، معمول دارد و براي مناطق، بمباران شده هر نه ماه يك بار كميسيوني تحت عنوان «كميسيون پزشكي تشخيص مصدومان شيميايي» تشكيل دهد.

تبصره 1ـ بنياد و ستاد كل نيروهاي مسلح موظفند ظرف سه ماه دستورالعمل پزشكي تعيين حداقل معيارها و شاخص‌هاي تشخيص صدمات شيميايي در اعضاء بدن از قبيل ريه، پوست و چشم را تهيه و به كميسيون‌هاي پزشكي خود ابلاغ نمايند.

تبصره 2ـ افرادي كه داراي مستندات و گواهي حضور در مناطق شيميايي و يا داراي مدارك باليني دال بر مصدوميت شيميايي هستند و يا نام آنها در فهرست مصدومان اعزامي ثبت شده و يا مشخصات آنها در آمار و اطلاعات مصدومان شيميايي نيروهاي مسلح وجود دارد در اولويت رسيدگي مي‌باشند و ساير اشخاص فاقد مدرك، با تشخيص ستادي متشكل از نمايندگان فرمانداري، سپاه پاسداران و بنياد به كميسيون پزشكي معرفي مي‌شوند.

تبصره 3ـ مرجع صلاحيت‌دار معرفي و صدور گواهي حضور در مناطق شيميايي براي كاركنان نيروهاي مسلح اعم از پايور، وظيفه و بسيج ؛ يگانهاي نيروهاي مسلح و براي سايرين ستاد مندرج در تبصره (2) اين ماده مي‌باشد.

ماده 2ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مكلف است در شهرهاي بمباران شده علاوه بر سطح بندي خدمات پزشكي مصوب، تخصص‌هاي موردنياز مصدومان شيميايي را نيز فراهم و امكانات بهداشتي، درماني، توانبخشي، پيشگيري و آموزشي موردنياز را به صورت رايگان تأمين نمايد.

ماده 3ـ بنياد موظف است در طول سال، حداقل براي يك بار به پايش سلامت جانبازان شيميايي اقدام و با همكاري نيروهاي مسلح و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي هر ساله نسبت به تهيه و واگذاري بسته‌هاي بهداشتي، حاوي اطلاعات پزشكي و وسايل كمك بهداشتي، اقدام نمايد.

ماده 4ـ وزارت امور خارجه موظف است اقدامات لازم را براي معرفي شهر سردشت به عنوان شهر آسيب ديده از حملات شيميايي و سند جنايت دشمنان، به عمل آورده و با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، اين شهر را در فهرست آثار جنگ تحميلي و دفاع مقدس و آثار ملّي در داخل كشور و در سطح بين المللي ثبت نمايد.

ماده 5ـ كميسيوني با حضور نمايندگان ستاد كل نيروهاي مسلح، وزارت كشور، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و بنياد جهت نظارت بر اجراء اين قانون تشكيل مي‌شود و مكلف است هر شش ماه يك بار گزارش اقدامات مربوطه را به كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي ارائه دهد.

ماده 6ـ دولت مي تواند بار مالي ناشي از اجراي اين قانون را در قالب كمك به جانبازان شيميايي در بودجه سنواتي لحاظ نمايد.

 

قانون فوق مشتمل بر شش ماده و سه تبصره در جلسه علني روز چهارشنبه مورخ بيست و ششم خرداد ماه يكهزار و سيصد و هشتاد و نه مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ 9/4/1389 به تأييد شوراي نگهبان رسيد.

 

رئيس مجلس شوراي اسلامي ـ علي لاريجاني

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.