شناسه : 2860
نویسنده : سازمان بسیج حق…

شماره 90/1521/دش (مصوب جلسه 684 مورخ 10/12/1389 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي)

 

شماره ابلاغ: 90/1521/دش شماره انتشار: 19284

تاريخ ابلاغ: 18/2/1390 تاريخ روزنامه رسمي: 27/2/1390

 

وزارت علوم، تحقيقات و فناوري - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دانشگاه آزاد اسلامي

 

مصوبه «‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه جامع مديريت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري» كه در جل-سه 684 مورخ 10/12/1389 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و بنا به پيشنهاد مورخ 11/11/1389 وزير علوم، تحقيقات و فناوري به تصويب رسيده است، به شرح ذيل براي اجراء ابلاغ مي‌شود:

 

مقدمه

توسعه و ارتقاي نظام آموزش عالي كشور در سه دهه اخير عليرغم تحريم‌ها و محدوديتهاي گسترده در سايه الطاف بيكران الهي و هدايت داهيانه رهبر كبير انقلاب اسلامي و مقام معظم رهبري با طراحي نظام مديريتي متكي بر توان علمي داخل كشور در حوزه منابع و متون دستاوردهاي چشمگير و درخور ستايش و مباهاتي را براي كشور فراهم نموده است. اما تحقق تمدن باشكوه اسلامي - ايراني نياز به عبور از دوره تثبيت مديريت و ورود به عرصه رشد جهش سريع علمي براي گذر از تغييرات و تحولات سريع جهاني و كسب جايگاه شايسته در نظام بين الملل را طلب مي‌نمايد. اين امر صرفا با تغيير و ايجاد ساختار مديريتي جامع و متناسب با وضعيت كنوني ميسر خواهدگرديد. در اين راستا و با عنايت به اصلاحات متعدد به عمل آمده در ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه مديريت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي مصوب جلسه 11/4/1370 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي در طول مدت 19 سال و افزايش تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري وابسته به وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي و پژوهشي وابسته به ساير دستگاههاي اجرايي و موسسات آموزش عالي غيردولتي - غيرانتفاعي، به منظور انسجام ساختار ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه مديريت مطابق با مصوبات هيأتهاي امنا درخصوص تشكيلات دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري و استفاده از ظرفيتهاي ناشي از اجراي قانون اهداف، وظايف و تشكيلات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مصوبات متعدد شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و شوراي گسترش آموزش عالي هر يك از وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از سال 1370 تاكنون، با هدف بالندگي، پيوستگي مديريتي، تعامل سازنده اركان مختلف دانشگاهي با يكديگر و پاسخگويي مناسب در برابر مراجع ذيصلاح، همزمان با بازتدوين وظايف و اختيارات، تعيين سطوح مديريتي و همسان سازي نحوه انتصاب مديران در كليه دانشگاهها و موسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و ساير دستگاههاي اجرايي و همچنين دانشگاه آزاد اسلامي و موسسات آموزش عالي غيردولتي - غيرانتفاعي، «‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه جامع مديريت دانشگاهها و موسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري» مورد بازنگري و تدوين قرار گرفت.

 

ماده 1- تعاريف:

وزارتين: منظور از وزارتين، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مي‌باشند.

موسسه:...

ماده 12- شوراهاي تخصصي موسسه:

الف - ...

ب - اعضا، وظايف و اختيارات شوراهاي تخصصي:

1- شوراي تخصصي آموزشي:...

4- شوراي تخصصي فرهنگي و اجتماعي:

4-1- تركيب اعضاي شوراي تخصصي فرهنگي و اجتماعي:

1. رييس موسسه به عنوان رئيس شورا؛

2. مسئول دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در موسسه؛

3. معاون فرهنگي و اجتماعي به عنوان دبير شورا؛

4. معاون دانشجويي؛

5. معاون آموزشي؛

6. مسئول بسيج اساتيد؛

7. دبير مركز هم انديشي اساتيد؛

8. يك عضو هيئت علمي از ميان سه عضو حائز رتبه برتر فرهنگي به انتخاب رئيس موسسه؛

9. نماينده بزرگترين تشكل اسلامي دانشجويي (تشخيص بزرگترين تشكل با هيئت نظارت بر تشكل‌ها است)

10. مسئول بسيج دانشجويي (براساس قانون بسيج دانشجويي)؛

11. نماينده هر تشكل رسمي ذينفع مرتبط با موضوع جلسه (با حق راي در جلسه مربوطه).

تبصره1- در مراكزي كه معاون دانشجويي و معاون فرهنگي و اجتماعي يك نفر مي‌باشد، مديركل فرهنگي يا رئيس دفتر فرهنگ اسلامي به اعضاي شوراي فرهنگي و اجتماعي اضافه مي‌شود.

تبصره2- حضور ساير صاحبنظران فرهنگي در جلسات شوراي فرهنگي و اجتماعي، بدون حق راي و با صلاحديد رئيس جلسه حسب مورد بلامانع است.

تبصره3- در موسساتي كه جهاد دانشگاهي فعال وجود دارد حسب تشخيص رئيس موسسه، رئيس جهاد دانشگاهي به عنوان عضو جلسه خواهد بود.

4-2- وظايف و اختيارات شوراي تخصصي فرهنگي و اجتماعي:

1. پيگيري به منظور تحقق و اجراي مصوبات شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و شوراي اسلامي شدن دانشگاهها و اجرا و پيگيري دستورالعمل‌هاي ستاد گسترش و تعميق مباني و ارزشهاي اسلامي در مراكز آموزشي؛

2. برنامه ريزي در جهت هماهنگي و انسجام بخشي به اولويتها و فعاليتهاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي در موسسه؛

3. برنامه ريزي جامع به منظور انجام فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي در موسسه با توجه به اولويتهاي مصوب سالانه در دستگاه مربوطه با همكاري معاونتهاي دانشجويي، فرهنگي و اجتماعي و پژوهشي؛

4. برنامه ريزي براي ايجاد پيوند فعال و گسترش مناسبات موسسه با حوزه‌هاي علميه و نهادهاي فرهنگي، انقلابي و مردمي؛

5. تصويب و اعطاي مجوز به برنامه‌هاي فرهنگي، ترويجي و تبليغي سالانه، نيمسال و يا فصلي؛

6. تسهيل حضور داوطلبانه دانشجويان، استادان و كارمندان در فعاليتهاي فرهنگي از طريق ساماندهي فرآيندهاي كارشناسي، تسهيل و ساماندهي فرآيندهاي كارشناسي، تصويب و ارزيابي جهت تقويت حضور داوطلبانه دانشجويان؛

7. آسيب شناسي و بررسي وضعيت فرهنگي موسسه و دانشجويان، تدوين گزارشهاي دوره‌‌اي تحليلي از فعاليتها و روندهاي موجود، پيشنهاد راهكارهايي جهت بهبود وضعيت براساس شناخت تهديدها و فرصتها به رئيس موسسه و وزارت؛

8. نظارت و ارزيابي فعال و مستمر در چگونگي اجراي مصوبات شورا، مطابق با اهداف مورد انتظار؛

9. ارائه گزارش كامل برن-امه‌ها، طرحهاي مصوب و نتايج ارزيابي آنها در هر سال به دستگاه مربوطه؛

10. همكاري سازنده با نهادهاي دانشجويي و فرهنگي به منظور تشكيل بانك اطلاعاتي مناسب از نيروهاي متعهد و مستعد موسسه جهت ساماندهي و بهره مندي از توان موجود.

تبصره1- شوراي فرهنگي و اجتماعي حداقل هر ماه يك بار تشكيل جلسه داده و جلسات آن با حضور اكثريت اعضا، رسمي است و مصوبات آن با راي اكثريت حاضر، معتبر است.

تبصره2- مصوبات شوراي فرهنگي و اجتماعي نبايد منافاتي با مواد اساسنامه نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها داشته باشد.

تبصره3- شوراي فرهنگي و اجتماعي مي‌تواند در موارد نياز با تشكيل كميته‌هايي، از نظرات كارشناسي و مشورتي صاحب نظران استفاده نمايد.

تبصره4- ستادهاي گسترش و تعميق مباني و ارزشهاي اسلامي در وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دانشگاه آزاد اسلامي هر ساله قبل از شروع سال تحصيلي مي‌بايست سياستها و اولويتهاي موضوعي را به منظور جهت دهي فرهنگي موسسه‌ها، ذيل سياستهاي كلان فرهنگي كشور تدوين و نيز شيوه نامه‌‌اي به منظور تهيه دقيق تر گزارش عملكرد و اجراي مصوبات در مؤسسه تنظيم نموده و آنها را در اختيار معاونت فرهنگي و اجتماعي مؤسسه‌ها گذارند.

تبصره 5 - حوزه اختيارات شوراي فرهنگي و اجتماعي اتخاذ تصميم و تدابير لازم در حوزه طرحها و فعاليتهاي فرهنگي است و تصميم و تصويب برنامه تشكلها در حيطه وظايف هيئت نظارت بر تشكلها مي‌باشد.

5 - شوراي تخصصي پژوهشي و فناوري:...

ماده 18- اين ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه در 18 ماده و 33 تبصره در جلسه 684 مورخ 10/12/1389 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد و از تاريخ 1/1/1390 براي كليه دانشگاهها و موسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري دولتي و غيردولتي وابسته به وزارتين، ساير دستگاههاي اجرايي و نهادهاي عمومي كشور و دانشگاه آزاد اسلامي لازم الاجرا مي‌باشد. از تاريخ اجراي اين ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه، ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه مديريت دانشگاهها و موسسات آموزش عالي مصوب جلسه 249 مورخ 11/4/1370 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و اصلاحيه‌هاي بعدي آن، لغو و بلااثر مي‌گردد.

 

رئيس جمهور و رئيس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي - محمود احمدي نژاد

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.