شناسه : 2859
نویسنده : سازمان بسیج حق…

شماره 89/9995/دش (مصوب جلسه 677 مورخ 16/9/1389 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي)

 

شماره ابلاغ: 89/9995/دش شماره انتشار: 19187

تاريخ ابلاغ: 18/10/1389 تاريخ روزنامه رسمي: 22/10/1389

 

مصوبه «اصلاح ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان و خانواده» كه در جلسه 677 مورخ 16/9/1389 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و بنا به پيشنهاد مورخ 13/5/1389 رئيس شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان و خانواده به تصويب رسيده است، به شرح ذيل براي اجراء ابلاغ مي‌شود:

 

مقدمه

به منظور سياستگذاري و برنامه ريزي در امور فرهنگي و اجتماعي زنان و خانواده و ايجاد هماهنگي‌هاي لازم در اين زمينه شورايي به نام «شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان و خانواده» كه از اين پس در اين ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه به اختصار «شورا» ناميده مي‌شود زير نظر شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي تشكيل مي‌شود.

 

ماده 1- وظايف:

1- تدوين و پيشنهاد سياست‌هاي لازم به منظور ايجاد زمينه‌هاي مساعد براي رشد شخصيت زن و تسريع در بازيابي ارزش و كرامت انساني و تأمين حقوق همه جانبه زنان بر پايه موازين اصيل اسلام و تدوين الگوهاي مناسب.

2- تدوين و پيشنهاد سياست‌هاي لازم به منظور شناخت ويژگي‌هاي مثبت فرهنگ اقوام و مقابله با تضعيف آن، همچنين ريشه يابي و مقابله با مظاهر منحط فرهنگ‌هاي بيگانه و انحرافات اخلاقي و نيز زدودن بقاياي بينش‌هاي متحجر كه به نام مذهب در جامعه وجود دارد و آثار ستم و تبعيضي كه از دوران نظام طاغوتي بر جامعه بانوان تحميل شده است.

3- تدوين سياست‌هاي لازم، برنامه ريزي و ايجاد هماهنگي در برنامه‌هاي پيشنهادي دستگاه‌هاي اجرايي براي تقويت هر چه بيشتر نهاد مقدس خانواده بر مبناي آسان كردن تشكيل خانواده، پاسداري از قداست آن و استوار ساختن روابط خانوادگي بر پايه حقوق و اخلاق اسلامي و بررسي كارشناسي و ارائه پيشنهاد به دستگاه‌هاي مختلف اجرايي در زمينه‌هاي مزبور.

4- تدوين سياست‌هاي لازم، برنامه ريزي و ايجاد هماهنگي در برنامه‌هاي پيشنهادي دستگاه‌هاي اجرايي براي استفاده بهتر دختران و بانوان از اوقات فراغت خود (از طريق استفاده مناسب از وسايل و امكانات ورزشي، آموزشي، هنري، رسانه‌هاي همگاني و غيره) و بررسي كارشناسي و ارائه پيشنهاد به دستگاه‌هاي مختلف اجرايي براي برنامه ريزي.

5 - تهيه طرح‌هايي جهت ارتقاء سطح آگاهي‌هاي عمومي و سوادآموزي و بررسي سياست‌ها و شيوه‌هاي مناسب در زمينه‌هاي آموزش و پرورش و تحصيلات عالي زنان.

6 - بررسي زمينه مشاركت زنان در فعاليت‌هاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و هنري و بررسي نحوه رفع مشكلات و موانع موجود در راه گسترش اينگونه فعاليت‌ها.

7- بررسي و تدوين طرح‌هاي مناسب براي حل مشكلات زنان بي سرپرست و حمايت از آنها و همچنين بررسي وضع و شرايط شغلي بانوان.

8 - اتخاذ تدابير براي هماهنگ كردن فعاليت‌هاي مراكز و سازمان‌هاي فعال در امور فرهنگي و اجتماعي زنان و عنداللزوم ارائه طرح و پيشنهاد به شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي.

9- پيشنهاد تحقيق در مسائل مهم فرهنگي و اجتماعي زنان به اشخاص و مراكز صلاحيت دار و حمايت از نظريه پردازان، متفكران و دانشمندان مسلمان كه به تبيين ديدگاه‌هاي اسلامي در زمينه خانواده و اجتماع مي‌پردازند و كمك به ايجاد هماهنگي در برنامه‌هاي تحقيقاتي.

10- مطالعه و ارزيابي مستمر وضع فرهنگي و اجتماعي بانوان و تهيه گزارش سالانه.

11- برنامه ريزي براي توسعه مناسبات فرهنگي با جوامع و نهضت‌هاي انقلابي زنان در كشورهاي ديگر به خصوص در كشورهاي اسلامي.

12- اظهارنظر و يا تصميم گيري در مواردي كه از سوي شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي واگذار مي‌شود.

13- پيشنهاد ضوابط و معيارهاي فعاليت‌هاي مراكز فرهنگي - تبليغي زنان و نحوه نظارت بر آن فعاليت‌ها.

تبصره 1- نماينده شورا در هيئت نظارت و بازرسي عضويت خواهدداشت.

تبصره 2- موارد موضوع بندهاي 1 تا 7 و 10 تا 12 از وظايف شورا براي بررسي و تصويب نهايي به شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي تقديم خواهدشد.

ماده 2- تركيب اعضا:

1- دو نفر از اعضاي شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي و يا نمايندگان شوراي‌عالي.

2- دو نفر صاحب نظر به انتخاب و معرفي شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي.

3- دو نفر نماينده رييس جمهور.

4- دو نفر از بانوان نماينده مجلس با معرفي رئيس مجلس شوراي اسلامي.

5 - دو نفر نماينده صاحب نظر با معرفي رئيس قوه قضائيه.

6 - دو نفر از بانون از حوزه علميه قم به پيشنهاد مركز مديريت حوزه علميه قم.

7- يك نفر صاحب نظر در مسائل فرهنگي و اجتماعي زنان با معرفي وزير يا رئيس هر يك از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي، علوم، تحقيقات و فناوري، آموزش و پرورش، كار و امور اجتماعي، امور خارجه، كشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، اطلاعات، صدا و سيما، تربيت بدني، فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دانشگاه آزاد اسلامي، نيروي مقاومت بسيج، تبليغات اسلامي، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها.

تبصره - در صورتي كه موضوع دستور شورا راجع به يكي از وزارتخانه‌ها يا دستگاه‌هاي ديگر اجرايي باشد نماينده آن دستگاه مي‌تواند با حق رأي در جلسه شركت كند.

ماده 3- رئيس شورا از ميان دو نفر از اعضاي شورا و با كسب رأي اكثريت اعضا، انتخاب و پس از تأييد دبير شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي جهت تصويب نهايي به شوراي‌عالي مع-رفي و براي مدت 3 سال من-صوب و حك-م وي از طرف رئيس شوراي‌عالي صادر مي‌شود.

تبصره 1- انتخاب مجدد وي براي يك دوره متوالي مجاز است.

تبصره 2- دبير شورا از ميان دو نفر از بانوان عضو شورا يا خارج از آن، با پيشنهاد رئيس شورا به دبير شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي معرفي و با حكم دبير شوراي‌عالي براي مدت 3 سال منصوب مي‌شود. انتخاب مجدد وي براي يك دوره متوالي مجاز است.

ماده 4- كليه امور تشكيلاتي، اداري، مالي و استخدامي شورا تابع تصميمات هيئت امناي دبيرخانه شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي است.

ماده 5 - شورا مي‌تواند براي اجراي وظايف خود گروه‌هاي كار تشكيل دهد.

تبصره - ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه اجرائي شورا و كارگروه‌هاي تخصصي آن، هماهنگ با ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه‌هاي ش-وراهاي اقماري و كمي-سيون‌هاي ت-خصصي شوراي‌عالي انقلاب ف-رهنگي تنظيم خواهد شد.

ماده 6 - اين ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه مشتمل بر 6 ماده و 6 تبصره در جلسه 677 مورخ 16/9/1389 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد.

 

محمود احمدي نژاد – رييس جمهور و رييس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.