شناسه : 2848
نویسنده : سازمان بسیج حق…

(مصوب جلسۀ 553 مورخ 22/10/1383 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي)

 

شماره ابلاغ: 5952/دش شماره انتشار: 17462

تاريخ ابلاغ: 11/11/1383 تاريخ روزنامه رسمي: 14/11/1383

 

شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي در جلسة 553 مورخ 22/10/1383 به پيشنهاد شوراي فرهنگ عمومي (نامه شماره الف/1/11810 مورخ 30/8/1383) ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه ستاد پشتيباني و هماهنگي امور مساجد كشور را به اين شرح تصويب كرد:

مقدمه

جايگاه مقدس و پايگاه مذهبي مسلمانان، مسجد، از لحاظ فرهنگي و اجتماعي مكاني بسيار غني و گسترده است كه مي‌تواند در جامعه اسلامي در ابعاد مختلف كاركردهاي متنوعي داشته باشد و از اين نظر بنيادي‌ترين و تعيين‌كننده‌ترين نهادي است كه از صدر اسلام تاكنون، در جامعه اسلامي نقش‌هاي متعددي بر عهده داشته است. پراكندگي گسترده مساجد و در نتيجه تحت تأثير قرار دادن تمام اقشار جامعه، حضور نيروهاي فاضل و مؤمن در مساجد و سرمايه اقتصادي عظيم بناها و تجهيزات مساجد گوياي عظمت سرمايه‌‌اي به نام مسجد است كه مي‌تواند بستر مناسب نشر معارف اسلامي و آموزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي باشد. چنانكه تاريخ نيز تأثيرات مهم مساجد را در تحولات خود نشان داده است. براي دستيابي به جايگاه ارزشمند و اعتلاي مساجد كشور، تحول در شيوه‌هاي حمايتي دولت از مساجد امري انكارناپذير است؛ اين انتظار نه فقط در تعيين اعتبار و بودجه و تأمين هزينه مي‌باشد، بلكه ضروري تر از آن، هماهنگي دستگاه‌هاي دولتي و نهادها در پشتيباني از مساجد است. بدين منظور و براي تحقق اين مهم ستاد «پشتيباني و هماهنگي امور مساجد كشور» با اهداف و وظايف ذيل تشكيل مي‌گردد.

ماده 1- اهداف

1- برقراري ارتباط مناسب ميان دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادها براي پشتيباني از مساجد به منظور افزايش سطح بهره‌وري و كارآيي مساجد در ايفاي نقش واقعي آن در راستاي گسترش و تعميق فرهنگ ديني و اعتلاي فرهنگ عمومي.

2- برنامه ريزي به منظور جذب حمايت وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهاي دولتي و غيردولتي براي افزايش مشاركت در رفع مشكلات مساجد كشور.

3- هماهنگي و نظارت بر حسن اجراي وظايف دستگاه‌هاي ذي‌ربط

ماده 2- وظايف

1- تبيين نحوه همكاري و مشاركت وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهاي كشور متناسب با مسئوليت قانوني آنها.

2- هماهنگ سازي فعاليت وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهاي كشور و برنامه ريزي به منظور استفاده مناسب از امكانات و توانمندي آنها در تقويت بنيه مساجد كشور

3- ارائه پيشنهادهاي راهبردي و برنامه ريزي مناسب به منظور رفع مشكلات اساسي مساجد در مكان يابي، ساخت و ساز، توسعه و تعمير، نوسازي، بهداشت و تجهيز امكانات و فناوري‌هاي روز از طريق تدوين طرح‌ها، لوايح و ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه‌ها و شيوه نامه‌هاي اجرايي و ارائه آن به مراجع ‌ذي‌ربط

4- تلاش براي تثبيت موقعيت حقوقي مساجد، متوليان، هيئت امناء، ائمه جماعات، خادمين و دست اندركاران امور مساجد.

5- تدوين راهكارهاي مناسب براي بهسازي و نگهداري مساجد

6- تدوين روش‌هاي جذب امكانات و تسهيلات از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادها به منظور پشتيباني از مساجد و پاسخگويي به نيازهاي موجود.          

ماده 3- اعضاي اين ستاد نماينده ‌تام‌الاختيار وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي ذيل خواهند بود كه به پيشنهاد رئيس دستگاه و با حكم رئيس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي براي مدت چهار سال منصوب خواهند شد:

- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - وزارت كشور - وزارت مسكن و شهرسازي - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي - سازمان تبليغات اسلامي - سازمان اوقاف و امور خيريه - سازمان صدا و سيما - سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري - مركز رسيدگي به امور مساجد - شوراي سياستگذاري ائمه جمعه - ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر - نيروي مقاومت بسيج - شهرداري تهران - سه نفر از ائمه جماعات صاحبنظر در مسائل فرهنگي به پيشنهاد سازمان تبليغات اسلامي

تبصره 1: رئيس ستاد به پيشنهاد شوراي فرهنگ عمومي از ميان اعضا و براي مدت 2 سال و با حكم رئيس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي منصوب مي‌گردد.

تبصره 2: دبير ستاد، رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه مي‌باشد و دبيرخانه در آن سازمان مستقر خواهد بود.

ماده 4- رئيس دبيرخانه ستاد توسط دبير ستاد انتخاب مي‌شود و با توجه به شرح وظايف مربوط نسبت به پيشبرد امور دبيرخانه‌‌اي ستاد اقدام خواهد كرد.

ماده 5- گروه منتخب ستاد شيوه نامه اجرايي را تهيه خواهد كرد و سپس اين شيوه نامه به تصويب ستاد خواهد رسيد.

ماده 6- ستاد موظف است گزارش فعاليت‌ها را هر ساله به شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي ارائه كند.

 

اين ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه در 6 ماده و دو تبصره در جلسه 553 مورخ 83/10/22 شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد.

 

رئيس جمهور و رئيس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي‌‌‌‌‌‌‌

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.