شناسه : 2843
نویسنده : سازمان بسیج حق…

مصوب: ۱۵/۱۲/۱۳۹۱

شماره ابلاغ: 92/2349/دش شماره انتشار: 19945

تاريخ ابلاغ: 8/3/1392 تاريخ روزنامه رسمي: 3/6/1392

مصوبه «نقشه مهندسي فرهنگي كشور» جلسات ۶۹۸، ۶۹۹، ۷۰۰، ۷۰۱، ۷۰۳، ۷۰۵، ۷۰۷، ۷۰۸، ۷۰۹، ۷۱۰، ۷۱۱، ۷۱۲، ۷۱۳، ۷۱۴،، ۷۱۸، ۷۱۹، ۷۲۰، ۷۲۱، ۷۲۲، ۷۲۳، ۷۲۴، ۷۲۵، ۷۲۶، ۷۲۷، ۷۲۸، ۷۲۹، ۷۳۰، ۷۳۱، مورخ ۱۹/۷/۱۳۹۰، ۳/۸/۱۳۹۰، ۱۷/۸/۱۳۹۰، ۱/۹/۱۳۹۰، ۲۲/۹/۱۳۹۰، ۲۷/۱۰/۱۳۹۰، ۲۵/۱۱/۱۳۹۰، ۹/۱۲/۱۳۹۰، ۲۲/۱/۱۳۹۱، ۵/۲/۱۳۹۱، ۱۹/۲/۱۳۹۱، ۲/۳/۱۳۹۱، ۱۶/۳/۱۳۹۱، ۳۰/۳/۱۳۹۱، ۲۸/۶/۱۳۹۱، ۱۱/۷/۱۳۹۱، ۱۸/۷/۱۳۹۱، ۲/۸/۱۳۹۱، ۹/۸/۱۳۹۱، ۱۶/۸/۱۳۹۱، ۷/۹/۱۳۹۱، ۲۱/۹/۱۳۹۱، ۲۸/۹/۱۳۹۱، ۵/۱۰/۱۳۹۱، ۱۹/۱۰/۱۳۹۱، ۲۴/۱۱/۱۳۹۱، ۸/۱۲/۱۳۹۱، ۱۵/۱۲/۱۳۹۱ شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيده است، به شرح ذيل براي اجرا ابلاغ مي‌شود:

 

مقدمه

...

فصل اول: كليات

 

۱ - فرهنگ

...

فصل سوم - چشم انداز فرهنگي

با توكل به خداوند متعال و اعتصام به قرآن و عترت و در پرتو اسلام ناب محمدي (ص) و با عزم و مجاهدت ملي در راستاي برپايي تمدن نوين اسلامي و زمينه سازي ظهور و نيل به جامعه مهدوي (عج) در افق ۱۴۰۴؛

ايران كشوري است با هويت اسلامي، ايراني و انقلابي و پوياي طريق جامعه مهدوي، پيشتاز در اخلاق و رفتار حسنه، داراي جايگاه نخست در عرصه‌هاي فرهنگ و هنر، تعليم و تربيت، علم و فناوري و اطلاعات، ارتباطات و رسانه در سطح منطقه و جهان اسلام، الهام بخش امت اسلامي و مستضعفان با تعامل فرهنگي مؤثر و سازنده در سطح جهاني و دست يافته به نظام فراگير، كارآمد و منسجم فرهنگي هدايتگر تمامي شئون و نظامات اجتماعي، سياسي و اقتصادي جامعه.

فرهنگ جامعه ايران در افق اين چشم انداز، چنين ويژگي‌هايي خواهد داشت:

۱ - برخوردار از هويت اسلامي، ايراني و انقلابي و پوياي طريق جامعه مهدوي؛

متمسك به قرآن و عترت و ولايت امام عصر (عج)، ايمان و عمل صالح، متعهد به نظام جمهوري اسلامي، ولايت فقيه، آرمان‌هاي امام خميني (ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري (مدظله العالي)، مبتني بر عقلانيت اسلامي، مفتخر به ايراني بودن، پاسدار ميراث‌هاي ارزشمند ايراني – اسلامي و زبان و ادبيات فارسي، متكي بر فرهنگ و تفكر بسيجي، برخوردار از روحيه مقاومت، ايثار، جهاد، شهادت، استكبارستيزي و حمايت از مستضعفان.

۲ - پيشتاز در اخلاق و رفتار حسنه؛ ...

فصل چهارم: اهداف فرهنگي

اهداف كلان فرهنگي

۱....

۲. نهادينه شدن ولايت مداري و انتظار مصلح، آرمان‌هاي حضرت امام (ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) و فرهنگ انقلابي و بسيجي؛

۳....

فصل پنجم - اولويت‌هاي فرهنگي

اولويت‌هاي فرهنگي شامل موضوعات، مسائل و چالش‌هاي اساسي است كه ناظر به ارزش‌ها، الگوهاي رفتاري، محصولات و نمادهاي فرهنگي كشور در سطوح فرهنگ ملي (اسلامي – ايراني)، عمومي و حرفه‌‌اي مي‌باشند. اولويت‌ها معيار و مبناي تخصيص منابع و امكانات كشور براي تحقق اهداف و چشم‌انداز فرهنگي كشور محسوب مي‌شوند.

۱ - هويت اسلامي، ايراني و انقلابي؛ انتظار منجي، قرآن و عترت، نماز و مسجد، ولايت فقيه، فرهنگ بسيجي، ايثار و جهاد و شهادت، زبان، ادبيات و خط فارسي.

۲ -...

راهبردهاي ملي

۱....

۵. نهادينه سازي ارتباط و تعامل مؤثر خانواده، مسجد، مدرسه، محله با پليس و بسيج در مقوله نظم و امنيت اجتماعي؛

۶....

اقدامات ملي

۱....

۱۵. طراحي و استقرار نظام تعامل و همكاري خانواده، مسجد، مدرسه، بسيج و پليس براي ايجاد نظم و امنيت اجتماعي و محله سالم (۴ و ۵)

۱۶. ...

راهبردهاي ملي

۱. تقويت و هم افزايي جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي و نظام مديريت فرهنگي كشور براي پيش بيني، پيشگيري و مقابله با حوادث، بحران‌ها و آسيب‌هاي نرم و مقابله هوشمند با مباني فكري و اقدامات دشمن؛

۲. تعميق بصيرت ديني و فرهنگ و تفكر بسيجي و آموزه‌ها و معارف دفاع مقدس و مصونيت بخشي به جامعه در برابر جنگ نرم؛

۳. ...

اقدامات ملي

۱. تهيه و اجراي سند ساماندهي جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي و ارتقاي قدرت نرم براي مقابله با جنگ نرم با مشاركت فعال همه بخش‌ها و نهادهاي اصلي نظام با تأكيد بر: (۲)

۱ - ۱ -...

۴. برنامه ريزي براي گسترش و تعميق فرهنگ و تفكر بسيجي با رويكرد افزايش قدرت نرم و مصونيت بخشي جامعه در مقابل جنگ نرم (۲)

۵....

۸. برنامه ريزي براي افزايش منزلت اجتماعي بسيجيان، ايثارگران و مشاركت‌هاي داوطلبانه در قالب‌هاي مختلف از جمله بسيج سازندگي (۲ و ۴)

۹. نهادينه سازي مؤلفه‌ها و نمادهاي فرهنگ ايثار، جهاد و شهادت و تفكر بسيجي در جامعه و انديشه، باور، منش و رفتار مسئولان و مقابله با عوامل بازدارنده و تضعيف كننده آن (۲ و ۵)

۱۰. الگوسازي و نمادپردازي از اسوه‌ها و قهرمانان ملي همچون فرماندهان، بسيجيان و شهداي جنگ تحميلي و جهاد علمي، علما و دانشمندان، پهلوانان و قهرمانان (۲ و ۵)

۱۱....

اين مصوبه مشتمل بر يك مقدمه، هفت فصل و بيست و چهار تبصره در جلسات ۶۹۸، ۶۹۹، ۷۰۰، ۷۰۱، ۷۰۳، ۷۰۵، ۷۰۷، ۷۰۸، ۷۰۹، ۷۱۰، ۷۱۱، ۷۱۲، ۷۱۳، ۷۱۴، ۷۱۸، ۷۱۹، ۷۲۰، ۷۲۱، ۷۲۲، ۷۲۳، ۷۲۴، ۷۲۵، ۷۲۶، ۷۲۷، ۷۲۸، ۷۲۹، ۷۳۰، ۷۳۱، مورخ ۱۹/۷/۱۳۹۰، ۳/۸/۱۳۹۰، ۱۷/۸/۱۳۹۰، ۱/۹/۱۳۹۰، ۲۲/۹/۱۳۹۰، ۲۷/۱۰/۱۳۹۰، ۲۵/۱۱/۱۳۹۰، ۹/۱۲/۱۳۹۰، ۲۲/۱/۱۳۹۱، ۵/۲/۱۳۹۱، ۱۹/۲/۱۳۹۱، ۲/۳/۱۳۹۱، ۱۶/۳/۱۳۹۱، ۳۰/۳/۱۳۹۱، ۲۸/۶/۱۳۹۱، ۱۱/۷/۱۳۹۱، ۱۸/۷/۱۳۹۱، ۲/۸/۱۳۹۱، ۹/۸/۱۳۹۱، ۱۶/۸/۱۳۹۱، ۷/۹/۱۳۹۱، ۲۱/۹/۱۳۹۱، ۲۸/۹/۱۳۹۱، ۵/۱۰/۱۳۹۱، ۱۹/۱۰/۱۳۹۱، ۲۴/۱۱/۱۳۹۱، ۸/۱۲/۱۳۹۱، ۱۵/۱۲/۱۳۹۱ شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد.

رئيس جمهور و رئيس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي – محمود احمدي نژاد

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.