شناسه : 2662
نویسنده : سازمان بسیج حق…

شماره ابلاغ: 1077/دش شماره انتشار: 15843

تاريخ ابلاغ: 2/4/1378 تاريخ روزنامه رسمي: 30/4/1378

 

مقدمه

با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي به رهبري حضرت امام خميني قدس سره زمينه مشاركت و مسئوليت پذيري همه آحاد جامعه به ويژه جوانان فراهم شد، به نحوي كه اين حضور و مشاركت، ضمن بيداري، آگاهي، افزايش شعور و درك نسل پرشور انقلاب، موجب ثبات و پايداري اهداف و آرمانهاي مقدس انقلاب اسلامي گرديد و در تداوم و استمرار اين حركت الهي نهاد‌هاي خودجوش، مستعد و انقلابي همچون اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش آموزان، بسيج دانش آموزي و نيز سازمان جوانان هلال احمر و تشكلهاي دانش آموزي وابسته به نهاد امور تربيتي آموزش و پرورش در محيط مدارس، با همراهي و همگامي دانش آموزان شكل گرفت و مشاركت دانش آموزان نهادينه و به دنبال آن توسعه يافت.

اكنون كه انقلاب بزرگ اسلامي به حضور شاداب و با نشاط نوجوانان ميهن اسلامي براي تعميق بخشيدن به ارزشهاي والاي اسلامي در ميان اين قشر عظيم و سرنوشت ساز كشور و همچنين مصون نگهداشتن آنان از هجمه‌هاي فرهنگي دشمنان و استكبار جهاني بيش از هر زماني نيازمند است، تقويت و هماهنگي برنامه‌ها و فعاليتهاي تشكلهاي دانش آموزي كه تعداد قابل توجهي از دانش آموزان سراسر كشور را تحت پوشش دارند و استفاده بهينه از اين بسترهاي طبيعي و رشد و تعالي دانش آموزان امري ضروري است.

ماده ۱ - تعاريف:

۱/۱ - تعريف شوراي هماهنگي تشكلهاي دانش آموزي:

به منظور تقويت و هماهنگي برنامه‌ها و فعاليتهاي تشكلهاي دانش آموزي و تحقق مشاركت همه جانبه آنان، شوراي هماهنگي تشكلها با حفظ استقلال تشكل‌ها، انجمن‌ها و سازمانهاي دانش آموزي در انجام وظايف و مأموريتهاي مصوب آنان تشكيل مي‌شود.

1/2 - تعريف تشكل:

به مجموعه‌اي از دانش آموزان كه فعاليتهاي تعريف شده اي را به صورت داوطلبانه، مستمر، فراگير و مصوب اعم از دولتي و غير دولتي در عرصه‌هاي مختلف اعتقادي، فرهنگي، اجتماعي، هنري، سازندگي، ورزشي، علمي، دفاعي و امدادي و غيره بصورت سازمان يافته در داخل و يا بصورت مكمل در خارج از مدارس فعاليت مي‌نمايند تشكل ناميده مي‌شود.

تبصره - كليه تشكلها و سازمانهايي كه از طريق مراجع رسمي و قانوني تأييد شده‌اند مي‌توانند با توجه به مفاد اين آيين‌نامه به عضويت شوراي مزبور درآيند.

ماده ۲ - اهداف:

۱ - تقويت زمينه‌هاي مناسب براي رشد و اعتلاي امر تعليم و تربيت دانش آموزان در عرصه‌هاي اعتقادي، فرهنگي، هنري، اجتماعي، ورزشي، علمي، دفاعي و امدادي با هدايت آنها براي عضويت در تشكلهاي دانش آموزي.

۲ - شناخت و آگاهي هر چه بهتر و بيشتر تشكلهاي دانش آموزي از اهداف، برنامه‌ها، وظايف، توانمندي‌ها و امكانات يكديگر و استفاده بهينه از آنها.

۳ - تبيين و بررسي اهداف حوزه‌هاي فعاليت و مأموريت‌ها به صورت شفاف و قانونمند.

۴ – بهره‌مندي از نظريات، ديدگاه‌ها و تجارب يكديگر به منظور اصلاح و تقويت روشهاي مناسب و موفق در جذب و هدايت صحيح دانش آموزان.

۵ - ايجاد فضايي مناسب براي همفكري، همدلي، تفاهم و همكاري هر چه شايسته‌تر در انجام وظايف محوله

ماده 3 - وظايف:

1 - بررسي و تدوين شيوه‌هاي همكاري و مشاركت در چارچوب وظايف و موافقت‌هاي اصولي در تمام سطوح برنامه‌هاي وزارت آموزش و پرورش.

2 - تبيين راهكارهاي عملي به منظور هماهنگي و همكاري تشكل‌ها با يكديگر.

3 - تبيين و بررسي شيوه‌هاي حمايت مادي و معنوي تشكلها از يكديگر.

4 - اتخاذ تصميمات لازم براي گسترش شوراي هماهنگي در ديگر سطوح ‌(استان، شهرستان و منطقه)

5 - بررسي مشكلات و تنگناهاي موجود تشكل‌ها در سطوح مختلف و رفع آنها.

6 - بررسي برنامه‌هاي قابل اجرا به صورت مشترك و به صور مختلف.

7 - تنظيم و تدوين آيين‌نامه‌هاي داخلي مورد نياز.

8 - ايجاد دبيرخانه شوراي هماهنگي تشكلهاي دانش آموزي براي پيگيري اجراي تصميمات شورا.

ماده ۴ - اركان:

در راستاي تحقق اهداف مذكور و انجام صحيح وظايف پيش بيني شده، شوراي هماهنگي تشكلهاي دانش آموزي در وزارت آموزش و پرورش تشكيل خواهد شد كه اعضاي آن به شرح ذيل خواهند بود:

۱ - وزير آموزش و پرورش ‌(رئيس شورا)

۲ - معاون پرورشي وزارت آموزش و پرورش ‌(نائب رئيس).

۳ - رئيس سازمان بسيج دانش آموزي

۴ - رئيس دفتر مركزي اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش آموزان

۵ - رئيس سازمان جوانان هلال احمر

۶ - نماينده شوراي‌عالي جوانان كشور

۷ - نماينده سازمان تبليغات اسلامي

۸ - مديركل فعاليتهاي گروهي و اجتماعي دانش آموزان ‌(دبير شورا)

تبصره۱- مصوبات شورا با رأي 3/2 اعضاء قابل اجرا خواهد بود.

تبصره۲- ساير تشكلهاي دانش آموزي در آينده اعم از دولتي و غيردولتي، حسب درخواست بالاترين مقام آن تشكل، پس از طرح و تصويب در شوراي هماهنگي تشكلهاي دانش آموزي به عضويت شورا در خواهند آمد

تبصره ۳- بالاترين مقام يا نماينده تشكلهاي جديدي كه به عضويت پذيرفته مي‌شوند عضو هيئت امنا خواهد بود.

تبصره ۴- تركيب اعضا و وظايف شوراهاي استاني و شهرستاني و مناطق و نيز آيين‌نامه اجرايي كميته‌هاي كارشناسي و دبيرخانه شورا به منظور پي گيري و اجراي تصميمات متخذه، توسط شوراي هماهنگي تشكلهاي دانش آموزي تعيين و ابلاغ خواهد شد.

اين آيين‌نامه در ۴ ماده و ۵ تبصره در جلسه ۴۴۲ مورخ 4/3/1378شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد.

 

رئيس جمهور و رئيس شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي - سيد محمد خاتمي

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.