شناسه : 2659
نویسنده : سازمان بسیج حق…

شماره ابلاغ: 2483 شماره انتشار: 16070

تاريخ ابلاغ: 1/2/1379 تاريخ روزنامه رسمي: 11/2/1379

 

بخش اول - حوزه‌هاي فرابخشي

فصل اول - اصلاح ساختار اداري و مديريت

ماده 1 -...

تبصره -...

ماده 44 - به منظور پيشگيري و كاهش اثرات بلاياي طبيعي و ايجاد آمادگي لازم در مردم و تعيين دقيق نقش و وظايف دستگاههاي اجرائي، براي مقابله با حوادث و سوانح طبيعي، جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران موظف است با هماهنگي وزارت كشور و نيروي مقاومت بسيج در سال اول برنامه، طرح جامع امداد و نجات را با همكاري دستگاههاي ‌ذي‌ربط تهيه و به تصويب هيئت وزيران برساند. اين طرح مشتمل بر: مديريت بحران، آموزش و ايجاد آمادگي در مردم و نحوه مشاركت دستگاههاي اجرائي، نقش صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و رسانه‌هاي گروهي، اقدامات و عمليات اجرائي، منابع مالي و تداركاتي و... است.

تبصره - نيروي مقاومت بسيج به عضويت ستادهاي حوادث غير مترقبه كشور درمي آيد.

 

ماده 45 -...

ماده 64 - اعتبارات جاري و عمراني اين قانون جهت درج در لوايح بودجه سالانه كل كشور، با رعايت اصول و طبقه‌بندي وظايف دولت، مذكور در اين ماده و رعايت اولويت‌هاي ذيل بنابه پيشنهاد سازمان برنامه و بودجه و تصويب هيئت وزيران بر حسب امور و فصل بين بخش‌هاي مختلف تقسيم خواهد شد و برنامه‌هاي اجرائي هر بخش متناسب با اعتبارات پيش بيني شده از محل درآمدهاي عمومي و منابع غيردولتي تنظيم مي‌گردد:

الف - وظايف اعمال حاكميت دولت كه منافع حاصل از انجام آن شامل همه اقشار جامعه مي‌گردد و بهره مندي افراد از اين نوع خدمات نه تنها موجب ايجاد محدوديت براي استفاده ديگران نمي‌شود بلكه تحقق آن اقتدار دولت را نيز افزايش مي‌دهد، از قبيل مديريت ملي و اداره امور كشور، وضع قوانين و مقررات، ايجاد نظم اجتماعي و استقرار عدالت اجتماعي، حفظ نظم و امنيت عمومي، عدالت قضائي و دفاع از مرزهاي كشور و تقويت كمي و كيفي بسيج مستضعفان.

اعتبار مورد نياز براي انجام اين وظايف از محل درآمدهاي عمومي تأمين مي‌شود و بر اساس افزايش كارايي دستگاه‌هاي ‌ذي‌ربط ، منابع اختصاص يافته جهت بهبود كيفيت ارائه خدمات به مردم در دوران برنامه سوم توسعه افزايش مي‌يابد.

ب -...

ماده 71 - شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان وظايف زير را به عهده دارد:

الف -...

ن - پيشنهاد برنامه‌هاي توسعه مشاركت زنان و جوانان به ويژه بسيجيان در فعاليتهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي استان به مراجع ‌ذي‌ربط و تنظيم سياست‌هاي اجرائي مربوطه.

س -...

ص - پيشنهاد برنامه‌ها و تأمين منابع تقويت و توسعه بسيج استان.

ماده 72 -...

ماده 144 -

الف -...

ب - اشخاص حقيقي و حقوقي غيردولتي كه اموال خود را مانند ساختمان، منازل مسكوني، باغ، زمين، سهم‌الارث به آموزش و پرورش، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي و نيروي مقاومت بسيج (شامل رده‌ها) و حوزه‌هاي علميه و دانشگاه آزاد اسلامي و مراكز تحقيقاتي وابسته به دانشگاهها و سازمان تربيت بدني انتقال مي‌دهند از پرداخت هر گونه عوارض و ماليات نقل و انتقال معاف مي‌باشند.

ج -...

ماده 157 - با عنايت به اهتمام ويژه نظام جمهوري اسلامي ايران به حل مسائل جوانان و اعتلاء و رشد نسل جوان كشور و استفاده بهينه از استعدادها و توانائيهاي اين نسل عزيز، مركز ملي جوانان به منظور ساماندهي اساسي امور جوانان كشور بصورت ساختار و سازمان كار متناسب با اين مأموريت به سازمان ملي جوانان تبديل مي‌گردد تا وظايف اساسي ذيل را بر عهده گيرد:

الف - سازمان ملي جوانان موظف است برنامه جامع ملي ساماندهي امور جوانان كشور با عنايت به جايگاه نقش و مأموريت‌هاي اساسي دستگاههاي مختلف دولتي و غيردولتي مرتبط با امور جوانان نظير نيروي مقاومت بسيج و توجه اساسي به نيازهاي جوانان درحوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي، شغلي، علمي، تفريحي و تحصيلي را تهيه و تدوين نمايد.

ب -...

ماده 159 - براي اعتلاي معرفت ديني و قرآني و بهره گيري از انديشه‌هاي والاي حضرت امام خميني (ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه‌‌اي در تحكيم مباني فكري ارزشهاي انقلاب اسلامي و فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه، به ويژه در جوانان و نوجوانان، وزارتخانه‌هاي آموزش و پرورش، علوم، تحقيقات و فن آوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان صدا و سيما، نيروي مقاومت بسيج، سازمان تبليغات اسلامي، دفتر تبليغات اسلامي و ساير دستگاههايي كه از بودجه عمومي استفاده مي‌كنند موظف اند:

الف -...

ماده 163 – (11/6/1383) باتوجه به اهميت گسترش فضاهاي مذهبي و مساجد ضمن حفظ اصل ساماندهي ساخت و ساز، احيا، تعمير و تجهيز مساجد از طريق مشاركتهاي مردمي و شوراهاي شهري و روستايي دستگاههاي اجرائي موضوع اين ماده موظفند طي سالهاي اجراي برنامه اقدامات زير را انجام دهند:

الف -...

ب - وزارت مسكن و شهرسازي و شهرداريها موظفند در كليه شهركهاي جديدالاحداث اراضي مناسبي را براي احداث مسجد و پايگاههاي مقاومت بسيج پيش بيني كرده و پس از آماده سازي بدون دريافت هزينه در اختيار متقاضيان احداث مساجد و پايگاههاي مقاومت بسيج قرار دهند و قيمت اراضي را در هزينه مربوط به آماده سازي اراضي منظور كنند.

ج -...

ماده 175 - به منظور تحقق آرمانهاي حضرت امام خميني (ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا پيرامون ارتش بيست ميليوني و ايجاد بستر مناسب جهت مشاركت نوجوانان و جوانان در امور اجتماعي، فرهنگي، دفاعي و اشاعه تفكر بسيجي و مردمي كردن امنيت و دفاع از طريق تقويت كمي و كيفي بسيج مستضعفين:

الف - هزينه‌هايي كه توسط اشخاص حقيقي و حقوقي غيردولتي صرف تقويت و توسعه پاسگاههاي نيروي انتظامي و رده‌هاي مقاومت ارتش بيست ميليوني به ويژه احداث و تكميل پايگاههاي مقاومت بسيج مي‌شوند، به عنوان هزينه‌هاي قابل قبول مالياتي تلقي مي‌شوند. ‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه اجرائي اين بند توسط وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران و وزارت امور اقتصادي و دارائي تهيه و به تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد.

ب - دولت موظف است يك درصد (1%) از سود ناخالص كليه شركتهاي دولتي و شركتهاي تابعه و وابسته به آنها و شركتهائي كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر نام است مانند شركت ملي نفت ايران، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، شركت مخابرات ايران و شركت هواپيمائي جمهوري اسلامي ايران را جهت توسعه بسيج، پس از واريز به خزانه براساس رديف خاص كه ميزان آن همه ساله در بودجه كل كشور منظور خواهد شد به نيروي مقاومت بسيج پرداخت نمايد. تا سي درصد (30%) از درآمدهاي حاصل از اجراي اين بند صرف توسعه رده‌هاي مقاومت آن دستگاه و مابقي به صورت متمركز دراختيار نيروي مقاومت بسيج قرار مي‌گيرد تا در جهت تعادل در ساير مناطق كشور هزينه شود.

ج - دولت موظف است به منظور تحقق پنجاه درصد (50%) طرح جامع ارتش بيست ميليوني كه به تصويب مقام معظم فرماندهي كل قوا رسيده است، امكانات و تجهيزات مربوط را در برنامه سوم پيش بيني نمايد.

د - ادارات و كارخانجات موظفند امكانات، تجهيزات و اعتبارات لازم براي فعاليت‌هاي جاري رده‌هاي مقاومت بسيج مربوط به خود را تأمين نمايند.

ه‍ - در برنامه پنج ساله سوم رده‌هاي مقاومت بسيج و كانونهاي فرهنگي ورزشي بسيج در ساختمان‌هاي جديدالاحداث از پرداخت حق انشعاب آب، برق، گاز و يك خط تلفن مورد نياز معاف مي‌باشند.

ماده 176 - در زمان صلح با تأييد ستاد كل نيروهاي مسلح، قسمتي از نيازهاي نيروي انساني دولت با استفاده از خدمت مشمولان وظيفه پس از گذراندن دوره آموزش نظامي به صورتي تأمين مي‌گردد كه به آمادگي رزمي آسيبي وارد نيايد. نيازهاي نيروي انساني دولت از طريق وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران به ستاد كل اعلام مي‌شود.

هزينه‌هاي مربوط به دوره آموزش نظامي به عهده وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح بوده و حقوق و مزايا و جيره استحقاقي در دوره خدمت از محل اعتبارات دستگاه مربوطه تأمين مي‌گردد. ميزان دريافتي اين قبيل افراد نبايد در مجموع از حد مقرر در قوانين نيروهاي مسلح تجاوز كند. حداقل پنجاه درصد (50%) از نيروهاي انساني فوق (فارغ التحصيلان دانشگاهها) بايستي در مناطق توسعه نيافته يا كمتر توسعه يافته كشور خدمت كنند.

‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه اجرائي اين ماده توسط وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با همكاري سازمان امور اداري و استخدامي كشور تهيه و پس از تأييد ستاد كل نيروهاي مسلح به تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد.

ماده 177 - وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران و نيروهاي مسلح كشور مكلفند پس از كسب مجوز از مقام معظم فرماندهي كل قوا نسبت به فروش عرصه و اعيان پادگانها و ساير اماكن كه در تملك يا تصرف قانوني آنها بوده و در محدوده خدمات شهري قرار دارد (پس از اثبات مالكيت) و تغيير كاربري و تفكيك از طريق مزايده اقدام نمايند.

سازمان ثبت اسناد و املاك كشور موظف است نسبت به صدور سند مالكيت عرصه و اعيان مزبور اقدام نموده و تنها بيست درصد (20%) از حقوق و عوارض قانوني مربوطه را دريافت كند.

كميسيون موضوع ماده (5) قانون تأسيس شوراي‌عالي شهرسازي و معماري ايران مصوب 22/12/1351 و اصلاحات بعدي آن و شهرداريها موظفند نسبت به تغيير كاربري اين قبيل اراضي به كاربري‌هاي مناسب براساس طرحهاي توسعه و عمران شهري و همچنين صدور مجوز ساخت بدون اخذ حق تغيير كاربري اقدام كنند.

درآمد حاصل از فروش اماكن فوق الذكر به حساب رديف خاص كه در قانون بودجه ساليانه پيش بيني مي‌گردد واريز و به صورت صددرصد (100%) تخصيص يافته تلقي شده و به سازمان مربوطه جهت احداث جايگزين املاك فوق و خانه‌هاي سازماني پرداخت خواهد شد.

ماده 178 - (اصلاحي 12/10/1379) در اجراي اصل يكصد و چهل و هفتم (147) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و به منظور استفاده از تخصصها و تواناييهاي نيروهاي مسلح و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در بازسازي كشور (با رعايت مفاد قانون شركتهاي فني و خدماتي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح) به واحدهاي اجرائي فوق اجازه داده مي‌شود با توجه به تخصصها و تواناييها و ظرفيت نيروهاي تحت نظر خود براي اجراي طرحها و پروژه‌هاي عمراني با دستگاههاي اجرائي، قرارداد پيمانكاري منعقد كنند.

كليه وجوه دريافتي از بابت قراردادهاي مذكور به رديف درآمد، هزينه‌‌اي كه همه ساله در قانون بودجه منظور مي‌شود واريز و معادل صددرصد (100%) آن درجهت اجراي قراردادهاي فوق و تقويت نيروي مربوطه و جايگزين استهلاك ماشين آلات اختصاص مي‌يابد.

‌‌‌‌‌‌‌‌آيين‌نامه اجرائي اين ماده توسط ستاد كل نيروهاي مسلح با همكاري وزارتخانه‌هاي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و امور اقتصادي و دارائي و سازمان برنامه و بودجه تهيه و از طريق وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح به تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد.

ماده 179 - نهادها، سازمانها و وزارتخانه‌ها مي‌توانند پس از كسب موافقت و مجوز ستاد كل نيروهاي مسلح نسبت به تشكيل يگانهاي حفاظت اقدام كنند. اين يگانها از نظر به كارگيري سلاح و مهمات تابع ضوابط نيروهاي مسلح مي‌باشند و با رعايت ضوابط نيروي انتظامي تحت نظر دستگاه ‌ذي‌ربط اداره خواهند شد.

شرح وظايف و اختيارات و سازماندهي و چگونگي تسليح اين يگانها و آموزش و انتصاب فرماندهي هريك از اين يگانها و چگونگي ارتباط آنها با نيروي انتظامي و نظارت بر عملكرد آنها به تصويب ستاد كل نيروهاي مسلح خواهد رسيد....

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.